Akupunktur har många olika positiva effekter på din kropp och och din själ. Med andra ord på ditt inre och ditt yttre. De senaste åren har det blivit populärt att behandla rynkor, slapp hud, påsar under ögonen med akupunktur. Behandlingarna lanseras som kosmetisk akupunktur, estetisk akupunktur, facial revitalisation acupuncture, facial rejuvenation acupuncture, som ansiktslyft utan kirurgi och som ett naturligare alternativ till botox, runt om i världen.

I den kosmetiska akupunkturen ger vi alltid en individuell behandling, helt anpassad efter dina behov. Kosmetisk/estetisk akupunktur är en naturlig metod utan biverkningar. Ansiktet får ny spänst, färg och lyster, kollagenproduktionen ökar lokalt, rynkor jämnas ut och påsar under ögon minskar. För den som vill undvika kirurgiska ingrepp kan detta vara ett bra val, men det går även att kombinera.

Kosmetisk/estetisk akupunktur är ingen mirakelbehandling. Det tar tid att bygga upp och underhålla cirkulationen och produktion av kollagen.

Redan efter första behandlingen kan man dock märka en förbättring och känna mer stramhet. Efter 3-4 behandlingar kan man räkna med att det syns och efter en serie av 10 behandlingar blir det mera permanent. Efter genomgången serie rekommenderas att man efter tre månader underhåller med enstaka behandlingar, för att främja tillväxt och fortsätta uppbyggnad av kollagen som ger förbättring/förminskning av rynkor.

Vid kosmetisk akupunktur behandlar man med många små hårtunna nålar som sätts i de områden av ansiktet där patienten vill ha en effekt. Den lokala behandlingen (ansiktet) kombineras med några nålar på kroppen. Behandlingen upplevs ofta som väldigt avslppnande.

Kosmetisk akupunkturbehandling:

– slätar ut fina linjer och rynkor.

– lyfter trött hud.

– minskar svullnad i ansiktet.

– reducerar ärr, akne, mörka ringar och påsar under ögonen.

– ger huden ökat lyster och mer färg.

– ger en klarare blick.

– ger balansering och ofta djup avslappning för hela kroppen.

– ökar collagen, elastin, blod och keratin-cirkulationen i ansiktet.

– slappnar av spända muskler i ansiktet.

– kan lindra huvudvärk bla runt ögon, i panna och tinning

– föryngrar huden och förebygger rynkor och linjer.

– ger mer energi, ökat lugn och ökad utstrålning.

Det går också utmärkt att behandla i förebyggande syfte.