Gua sha  är vanligt förekommande i Asien. På Kinesiska betyder ”Gua” skrapa eller skapa friktion på ytan. ”sha” beskriver de eksemliknande märkena som uppträder på det skrapade området.  En person kan ha mer eller mindre ”sha”, beroende på omfattning av stagnation/svullnad som finns i hudmembranet.  Vanliga ställen att finna ”sha” är vid nacke/axlar/rygg/arm. Gua Sha år vanligt inom sport och idrott över hela världen.

MB gua sha technique® är en skrapbehandling som med hjälp av ett verktyg utförs på hud och muskler med sämre cirkulation som i sin tur orsakar smärta eller stelhet.

Fördelarna med MB gua sha technique®  är många: cirkulerar stagnerat blod, ökar cirkulationen till huden och musklerna, löser upp kroppens giftiga avfallsprodukter (slaggprodukter i vävnaden som orsakar smärta), leder nytt blod till den stagnerade vävnaden. Vid  MB gua sha technique® -behandling sker en bristning i de slaggfyllda underhudskapillärerna och en rodnad uppstår när slagget lägger sig under huden. Rodnaden kan variera i färg beroende på hur dålig cirkulationen är i det området och hur länge stagnationen suttit och byggs på.

Kroppen går sedan in med friskt blod och startar en läkningsprocess och symptomen minskar eller försvinner.​

  • MB gua sha technique®  är mycket effektiv vid stela och ömma muskler och smärta.
  • MB gua sha technique® är en adaptogen teknik, dvs balanserande. Den svalkar en kropp som är för varm och den tillför mer värme till en frusen kropp.
  • MB gua sha technique® är en mycket väl beprövad,  säker och pålitlig metod och det finns inga biverkningar.

Förhållningsregler:

  • Efter behandling är det viktigt att hålla det skrapade området ifrån vind och kyla.
  • För att driva ut slaggprodukter som frigörs vid skrapningen rekommenderas att dricka mycket vatten, gärna rumstempererat som inte kyler kroppen.
  • Gärna lite stretchning efter behandlingen, men ej kraftig fysisk träning nära inpå en behandling.
  • Observera smärtan de kommande dagarna så du kan berätta för din terapeut.
  • Observera att det behandlade området återgår till normal hudfärg inom 2-4 dagar.